onsdag 24 april 2013

Kapitel 4: I dejtingdjungeln

Allt eftersom jobbdagen gick, som fick Alicia svårt att fokusera, så lät förslaget "Onlinedejting" inte så dumt. Hon behövde ju hitta någon, visst? Inte gick det att leva ensam hela livet. Så när jobbdagen tagit slut begav Alicia sig till biblioteket. Ännu en bra dag, solen sken, fåglarna kvittrade. Biblioteket luktade gammalt läder och Alicia gillade den lukten. I Sunlit Tides hade hon ofta suttit i biblioteket, hellre de än att vara ute. Hon hade läst ut alla böcker sedan länge där, men hon satt ändå i en fåtölj och stirrade ut mot havet. Redan då, flera år innan Alicia bestämde sig för att ge sig av, ville hon bort därifrån. Ingen som hon kunde vara lycklig i en stad som Sunlit Tides.
Alicia hittar allt från snobbar vid namn Bertram, till hetlevrade cowboys. Men hon föll för en kille. Han hette Kalle och verkade vara en hygglig kille. Hon skickade ett förhoppningsfullt meddelande till honom och hoppades på det bästa. Men sedan fanns det inte så mycket att göra. Hon gick ut i solen igen och åkte till sommarfestivalen. Där måste det finnas någon väl?
Men nej. Inga män. Om man inte var ute efter en tjuv förstås, men så lågt tänkte Alicia inte sjunka. Hon snörde istället på sig rullskridskor istället och åkte ensam runt i rinken. Hon hade åkt massvis med rullskridskor när hon var liten, men hon hade tydligen glömt det mesta.

Helt plötsligt ringer hon Gabbe - och bjuder ut honom! Han tackar ja, och de ses på festivalen. De pratar länge, länge och Alicia lägger in en stöt. Han är så snygg där i månskenet.
Men han kände tydligen inte samma sak för henne.
"Du har problem och jag tänker inte stanna kvar för att lösa dem." ekar i hennes huvud när hon sorgset går hemåt.

2 kommentarer:

  1. Stackars pyre.... *Kram* till Alicia som inte verkar ha någon tur med killar. Fortsätter att läsa spännt för att se hur det går!

    SvaraRadera